Tuesday, November 24, 2020

 IZOLACIJA

Verovatno ste već mnogo puta čuli onu čuvenu rečenicu kako je u biti sve vrlo jednostavno samo ljudi komplikuju!
Sve više se uveravam u istinitost te tvrdnje!
Zaista je sve vrlo jednostavno…Život jeste jednostavan I čaroban!
Šta ako bih vam rekla da je da je uzrok apsolutno svih tzv problema, bolesti,raznoraznih zavisnosti…svega….IZOLACIJA !
Izolacija kako na ćelijskom nivou tako I na nivou pojedinca!
Da…tako prosto I jednostavno…:)
Izolacija je uzrok svakog našeg udaljavanja od zdravlja, od sebe, od života, od Boga !
Celularna izolacija je ključni mega razlog I jedina bolest koja postoji na ovoj planeti !!!
Na samom početku bi trebalo možda pojasniti neke činjenice…
Tako npr…ne postoji individualna ćelija jetre, srca, creva itd…već postoje barijere.
Svaka ćelija je povezana sa drugom spojnicama I mrežnim kanalima koji čine jedan inteligentan sistem barijera I jednu ćelijsku inteligenciju a ta hiperinteligencija jeste sam fenomen života.
Kada se prekine komunikacija jedne ćelije I druge, dolazi do akumulacije povreda I disfunkcije organizma koji funkcioniše tako što ga održava jedna prelepa simfonija organizacije I rada mase ćelija, bakterija, mitohondrija…pravi pravcati ples vrsta!
…slušanje, odgovaranje, reakcija I taj ples se odvija uvek, svake stotinke I neprestano.
Kada se stvori izolacija ćelije, kada se ćelija izoluje, ona više ne čuje, ne reaguje, postaje očajna I dobija karakteristike preživljavanja a ne zdravlja I dugovečnosti I kreće da donosi odluke koje su kratkoročne I koje nemaju za cilj dugovečnost već samo kontrolu oštećenja…to bi ujedno I bila definicija raka.
Rak je hronična izolacija nekog dela našeg tela…hronična usamljenost nekog dela nas.
Kada se ćelija izoluje odn. kada izgubi komunikciju sa okolinom ona ujedno gubi I identitet…gubi smisao celine, harmonije, gubi viši smisao I uključuje se sistem preživljavanja.
Svaka ćelija se konstantno obnavlja. Ukoliko se čak I ošteti, ona će tada izvršiti apoptazu u cilju većeg dobra jer poseduje taj altruistički poriv, integritet.
Kada se izoluje, otcepi, ona tada deluje po drugom principu gde mora da preživi po svaku cenu (etički razlog) I započinje proliferaciju I postaje rak.
Iz stanja integriteta gde je celina važnija od individuee, prelazi u stanje preživljavanja.
Da pojasnimo razliku između integriteta I etike.
Etika zahteva I uključuje ljudsku percepciju, sud…npr…ja kao čovek gledam društvo I donosim etički model, sud o nekom događaju itd.
Integritet nema tu ljudsku perspektivu u sebi.
Ćelija u visokom stanju integriteta se konstantno isceljuje.Integritet ćelije jeste da se može isceliti I ono jeste altruističko stanje jer ukoliko se ošteti ubiće se zbog integriteta celine, prioritet je celina.
Kada se izoluje donosi pre etičke odluke I odlučuje iz perspektive ja sam SAM I zato moram nekako delovati
Etika takve ćelije jeste –moram preživeti…da je najveći prioritet preživljavanje a poslednja etička odluka jeste da mora proliferirati I to brzo.
Integritet-izolacija…je pravac gde se ćelija iz ugla integriteta gde je celina važnija od pojedinca prelazi na donošenje radije etičkih odluka tokom izolacije I tada počinje da greši .
Dok je integritet očuvan, dok spoznaje da je celina važnija ona ujedno I zna I sopstvenu važnost kao pojedinca jer zna da kako pojedinac može da ubije ( rak) celinu, tako može I da je izleči (apoptaza ćelije)…toliko je važan pojedinac !
Isto potpuno kao I čovek.
Sve dok je u dodiru sa sobom…dok prati osećaj I pravac svoje duše…dok podržava sebe I svoju individualnost I povezanost sa svojom višom prirodom…on je neuništiv, jer je vođen višom inteligencijom.Zna svoju važnost i zna važnost celine.
Onog momenta kada se diskonektuje, padne u nezadovoljstvo, krene protiv sebe, bori, izoluje se unutar sebe I od sveta, od života, Boga…
Kada padne u sistem preživljavanja…kada počne da bira odluke koje se tiču pukog preživljavanja…kada počne da razmišlja po principu…JA moram nešto da uradim
Tada počinje da greši !!!!!

No comments:

Post a Comment