Tuesday, November 24, 2020

 U 20. veku stvorili smo tu izvanrednu priču o „farmaciji“

Kakva je neverovatna herojska priča ispričana o ovim hemikalijama koje smo ekstrahovali I izmanipulisali iz ulja, biljaka i mikrobioma kako bismo stvorili izmenjenu, neprirodnu i na taj način patentabilnu tehnologiju za monetizaciju.
Strategija se zasniva na monetizaciji prirode manipulišući njenim drevnim dizajnom u nastojanju da se njome kontroliše. Da udvostruče finansijsku dobit, te iste kompanije su došle I u posed našeg hemijskog sistema hrane, sa glifosatom uvek u osnovi – hemikalije koje blokiraju sposobnost mikrobioma i biljaka koje konzumiramo da proizvode lekove koji su nekada postojali u njima.
Na taj način je izgrađen monopol i na hranljive sastojke i na lekove u našoj hrani. Ista šaka kontroliše i lek i hranu.
Nijedan farmaceutski lek koji upotrebljavate vas ne može dovesti u ravnotežu.
Ne postoji kombinacija lekova koja može omogućiti harmoniju za preko 280.000 različitih proteinskih struktura i miliona puteva proteina i hormona koji orkestriraju ljudskim zdravljem
Svaki lek narušava ove prirodne puteve signalizacije i funkcije. Ali herojski narativ prevladava, a obrazovani ljudi širom sveta sa nestrpljenjem čekaju spas od pandemije kroz visoko hemijski natovarenu, neprirodnu vakcinu.
Na sličan način nema ni količine probiotika, ni mlečnih proteina, ni proteina graška u prahu koji vam mogu doneti inteligenciju prirode. Samo u njenom biodiverzitetu neguje se stvarno zdravlje i život.
Istina je, i uvek će biti, da postoji suštinska sposobnost samoizlečenja u svima nama. To je ista unutrašnja sposobnost, sila koja nam je I omogućila da započnemo život u kontekstu ogromnog života na ovoj planeti.
Inteligencija prirode je u nama i ispod naših nogu. Ako bismo se povukli i pustili je da odradi svoju magiju, našli bismo utemeljeno zdravlje 🙂

No comments:

Post a Comment